Merkel: Saksa sõdurid seisavad Leedus silmitsi Vene hübriidsõjaga (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidukantsler Angela Merkel eile Leedus Saksa sõduritega kohtumas.
Liidukantsler Angela Merkel eile Leedus Saksa sõduritega kohtumas. Foto: EPA / Scanpix

Saksamaa suurendab sõjaväe kübervõimekust, et vastata Venemaa hübriidsõjale, mille sihtmärgiks on NATO idatiivale paigutatud Saksa sõdurid, ütles kantsler Angela Merkel eile Leedut külastades.

«Siin seisate te silmitsi ka olukorraga, mis on samuti osa Venemaa sõjalisest doktriinist: hübriidsõja ideega,» ütles Merkel Leedus Saksa sõduritele.

NATO riigid on süüdistanud Venemaad hübriidsõja tehnika, seal hulgas õõnestamise, propaganda ja küberrünnakute kasutamises, et nõrgestada Läänt, ilma et sellele järgneks NATO sõjaline vastus.

Venemaa eitab seda ning süüdistab omakorda NATOt võidurelvastumise provotseerimises.

«Me ei ole hübriidsõjaga väga harjunud. Siin saab seda väga spetsiifilisel moel kogeda,» sõnas Merkel, kuid ei täpsustanud, mida ta silmas peab.

«Ega me siis ilmaasjata ei loonud Saksamaal sõjaväe koosseisu spetsiaalset küberüksust, et selles valdkonnas võimekust suurendada,» sõnas kantsler.

Saksamaa viis eelmisel aastal NATO rahvusvahelise pataljoni koosseisus Leetu 500 sõdurit. Varsti pärast saabumist hakkas ringlema valeks osutunud uudis, milles süüdistati Saksa sõdureid ühe tüdruku vägistamises. Meedia teatel võttis Moskva sihikule NATO sõdurite mobiiltelefonid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles