Galerii: Vene väed viisid Jaapani merel läbi manöövrid (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene väed viisid täna suurõppuse Vostok-2018 raames Jaapani merel läbi manöövrid hoolimata Tokyo muredest Venemaa sõjalise aktiivsuse pärast piirkonnas.

Laupäevaste manöövrite käigus harjutasid merejalaväelased lennukite ja suurtükkide toetusel Primorje krais asuval poolsaarel Klerki polügoonil rannikuala hõivamist.

«Selle harjutuse juures on eriline asjaolu, et selles osalevad mereväelased, lennuvägi, sõjalaevad Vaikse ookeani laevastikust, suurtükivägi, sapöörid ja teised spetsialistid,» ütles kindralmajor Dmitri Kovalenko ajakirjanikele.

Jaapan on väljendanud muret Venemaa sõjalise kohaloleku suurenemise pärast piirkonnas, eriti Kuriili saartel, millest nelja nõudleb endale Tokyo osana territoriaalvaidlusest, mille tõttu on kahel riigil tänaseni sõlmimata Teist maailmasõda ametlikult lõpetav rahuleping.

Nõukogude Liit hõivas saared Teise maailmasõja lõpupäevil ja saatis seal elanud 17 000 jaapanlast Hokkaido saarele. 

Tegu oli ühe osaga sõjaväeõppusest Vostok-18, mida peetakse 11. kuni 17. septembrini ja millest võtab kaitseminister Sergei Šoigu sõnul osa 300 000 sõjaväelast, tuhat lennukit, 36 000 tanki ja 80 sõjalaeva. Osaliselt toimuvad õppused koostöös Hiina ja Mongoolia vägedega.

Vene armee on võrrelnud jõudemonstratsiooni Nõukogude Liidu 1981. aasta õppustega Zapad-81, millest võttis osa 100 000-150 000 Varssavi pakti riikide sõdurit.

Venemaa teatel on õppus läbinisti kaitseotstarbeline, kuid NATO on selle kui suurkonflikti harjutamise hukka mõistnud

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles