Keemialaborit luuranud Vene agente kahtlustatakse WADA ründamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaht Vene agenti seostatakse küberrünnakuga Maailma Antidopinguagentuurile.
Kaht Vene agenti seostatakse küberrünnakuga Maailma Antidopinguagentuurile. Foto: MICHELE LIMINA / AFP / Scanpix

Kaht Vene agenti, kes peeti Hollandis kinni kahtlustatuna luuramises ühe Šveitsi labori järele, seostatakse ka küberrünnakuga Maailma Antidopinguagentuurile (WADA), ütlesid ametnikud laupäeval.

Kaht Vene kodanikku, kelle Hollandi luureteenistus mõne kuu eest kinni võttis, süüdistatakse Šveitsi ametnike ja ajakirjanduse sõnul kavatsuses rünnata Bernis asuvat laborit, mida Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioon (OPCW) kasutas Salisbury närvimürgirünnaku uurimiseks.

Laupäeval ütles Šveitsi peaprokuratuur, et samade isikute suhtes käib alates 2017. aasta märtsist juurdlus seoses küberrünnakuga Maailma Antidopinguagentuurile.

«Menetlust viiakse läbi poliitilise spionaaži kahtluse alusel,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Linda von Burg uudisteagentuurile AFP.

Ta kinnitas, et WADA Šveitsi büroo ründamisega seotud isikud on need samad, keda mainitakse föderaalse luureteenistuse operatsioonis Spiezi labori rünnaku asjus.

WADA keeldus teadet kommenteerimast.

Agentuuri suhted Venemaaga on olnud pinevad juba mitu aastat. 2015. aastal peatas WADA Vene antidopinguagentuuri RUSADA volitused pärast seda, kui tuli päevavalgele Vene riiklikult toetatud dopinguprogrammi olemasolu Sotši taliolümpiamängudel.

WADA teatas reedel, et taastab organisatsiooni 20. septembril peetaval täitevkomitee istungil RUSADA liikmesuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles