Fotod ja video: taifuun nõudis Filipiinidel 88 inimese elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel Filipiinidele jõudnud ülivõimas taifuun Mangkhut on nõudnud 88 inimese elu ja veel vähemalt 64 inimest on kadunud. Taifuuni teelt on evakueeritud miljoneid inimesi. 

Suurem osa inimestest sai surma maalihetes või kui hooned neile peale varisesid. Rängima tabamuse sai Bengueti provints, kus sai surma 38 inimest ja Itogoni linn.

Baguio linnas hukkus taifuuniga kaasnenud paduvihmadest põhjustatud maalihke all kaks naist, ütles politsei esimestest tormiohvritest teatades. Esimeste ohvrite seas oli ka uppunud tüdruk ja tormis murdunud puu alla jäänud turvamees.

Taifuuni kätte jäi Filipiinide põllumajanduspiirkond, kus oli kodunt pagema sunnitud üle 105 000 inimese.

Mangkhuti teele jäi Filipiinidel ligi neli miljonit inimest. Edasi liikus torm Hiina mandriosa, tiheda asustusega Hongkongi ja Lõuna-Hiina suunas.

Hawaiil asuva taifuunihoiatuskeskuse andmeil on Mangkhut supertaifuun, mille tuulte tugevus on võrdväärne Atlandi ookeani viienda kategooria orkaaniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles