USA kinnitas järjekordset kärbet palestiinlastele mõeldud abis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA on peatanud abi palestiinlastele mõeldud programmidele, mis toetavad konflikti lahendamist iisraellastega, ütles ametnik pühapäeval.

USA on teatanud viimastel kuudel enam kui 500 miljoni dollari väärtuses palestiinlastele antava abi kärpimisest.

Viimane abikärbe puudutab 10 miljonit dollarit lepitusprogrammidele palestiinlaste ja iisraellaste ning Iisraeli juutidele ja araablaste vahel.

Läänekaldal ja Gaza sektoris elavatele palestiinlastele mõeldud raha suunatakse ümber Iisraeli juutidele ja araablastele mõeldud programmidele, ütles USA saatkonna ametnik.

Praegu pole selge, kui suur osa 10 miljonist ümber suunatakse.

USA ametnikud ei kinnitanud ka, kas värskeim kärbe tähendab, et Washington on peatanud kogu mittejulgeolekualase abi palestiinlastele.

«Nagu augustis teatavaks tehti, on valitsus suunanud ümber rohkem kui 200 miljonit dollarit algselt programmidele Läänekaldal ja Gazas mõeldud raha,» ütles saatkonnaametnik. «Samal ajal suunasime ümber osa 10 miljonist, mis oli mõeldud konfliktihaldusele ja -leevendusele.» 

Palestiina omavalitsus katkestas sidemed USA presidendi Donald Trumpi administratsiooniga pärast seda, kui president andis detsembris kolida Ühendriikide Iisraeli saatkond Tel Avivist Jeruusalemma, tunnustades nii seda juudiriigi pealinnana.

USA administratsioon on loobunud sadade miljonite dollarite suurusest toetusest palestiina pagulas- ja abiorganisatsioonidele. Washington säilitanud julgeolekualase abi palestiinlastele ning on eraldanud tänavu selle raames 61 miljonit dollarit.

Sel nädalal teatas Ühendriikide välisministeerium, et on andnud Palestiina Vabastusorganisatsioonile (PVO) korralduse sulgeda oma esindus Washingtonis.

USA valitsus on öelnud, et püüab nende sammudega survestada palestiinlasi naasma 2014. aasta aprillis katkenud rahukõnelustele Iisraeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles