WHO: ÜRO tahab avada Jeemenis humanitaarotstarbelist õhusilda

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO esindaja Jeemenis Nevio Zagaria külastamas 13. septembril Al-Thawra haiglat Sanaas.
WHO esindaja Jeemenis Nevio Zagaria külastamas 13. septembril Al-Thawra haiglat Sanaas. Foto: Reuters/ScanPix

Jeemen

ÜRO töötab humanitaarotstarbelise õhusilla avamise nimel, mis viiks Jeemenis teatud tüüpi haigusi põdevad patsiendid kvalifitseeritud raviasutustesse, ütles pühapäeval Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Jeemenis.

"Eesmärk on aidata vähi, krooniliste ja pärilike haiguste käes kannatavatel patsientidel saada ravi, mida nad vajavad," ütles Nevio Zagaria.

Ta lisas, et WHO plaanib evakueerida 12 haiguse, muuhulgas leukeemia ja emakakaela- ja kilpnäärmevahki põdevaid patsiente, aga ka neid, kes vajavad luuüdi ja neeru siirdamist.

WHO teatel avatakse õhusild esialgu pooleks aastaks. "Kaheksakümmend protsenti selle lennu patsientidest on naised ja lapsed. Õhusild on üks nende viimaseid lootusi," sõnas Zagaria.

Araabia poolsaare riigis vajab mingil kujul humanitaarabi 23 miljonit inimest.

Jeemenis puhkes kodusõda 2014. aastal, kui šiiamässulised huthid hõivasid pealinna Sanaa. Järgnevatel kuudel langes nende kätte suur osa riigi põhjaosast, sundides president Abedrabbo Mansour Hadit ja tema valitsust eksiili minema. Saudi Araabia ja tema liitlased sekkusid valitsuse poolel Jeemeni sõtta 2015. aasta märtsis.

Sestsaadik on sõjas hukkunud peaaegu 10 000 inimest.

Jeemeni rahukõnelused pidid jätkuma septembri algul, kuid mässulised olid esitanud osalemise tingimusena mitu nõudmist, mis jäid rahuldamata ja mistõttu ei lennanud huthide delegatsioon Genfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles