Amazon uurib siseinfo lekitamist oma töötajate kaudu

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos 13. septembril Washingtonis.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos 13. septembril Washingtonis. Foto: Reuters/ScanPix

Amazon

Veebikaubandusfirma Amazon teatas pühapäeval, et uurib kahtlustusi sellest, kas selle töötajad on müünud salastatud kliendiandmeid teistele kompaniidele.

Ärilehe Wall Street Journali (WSJ) andmeil müüvad Amazoni töötajad firma siseinfot ja muud salastatud teavet läbi vahendajate kaupmeestele, kes müüvad oma kaupu USA hiiu veebilehel.

Amazoni keskkonnas saavad kliendid osta kaupu otse Ühendriikide suurfirmalt või selle kaudu teistelt firmadelt.

Amazon peab salastatud andmete lekitamist firma poliitika rikkumiseks. WSJ andmeil on see eriti levinud Hiinas, kus Shenzhenis Amazoni töötajate heaks tegutsevad vahendajad müüvad andmeid tasu eest, mis ulatub 80-2000 dollarini.

Firma "viib nende väidete suhtes läbi põhjalikku juurdlust", teatas Amazoni pressiesindaja lühiavalduses AFP-le.

"Meil on meie süsteemi kuritarvitamise suhtes nulltolerants ja kui me leiame halbu toimijaid, kes on sellega tegelenud, rakendame nende vastu kiireid meetmeid, mille seas on nende kontode peatamine, arvustuste kustutamine, raha eraldamata jätmine ja õiguslikud abinõud," lisati avalduses.

WSJ teatel on väidetavate klientide võltsarvustused sisejuurdluse üks peamisi murekohti.

Amazonil on üle maailma umbes 560 000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles