Šveitsis alustati islamivaimuliku suhtes vägistamisjuurdlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tariq Ramadan.
Tariq Ramadan. Foto: MEHDI FEDOUACH / AFP / SCANPIX

Genfi prokurörid alustasid alates veebruarist eraldiseisvate vägistamissüüdistuste tõttu Prantsusmaal vahi alla oleva islamivaimuliku Tariq Ramadani suhtes vägistamis- ja seksuaalse väärkäitumise juurdlust.

Ajaleht Tribune de Genève vahendas Genfi prokuratuuri pressiesindaja Henri Della Casa sõnu, mille järgi otsustasid võimud alustada ametlikku kriminaaljuurdlust kahtlustuste suhtes, et Ramadan vägistas 2008. aastal Genfi hotellis üht naist. Süüdistaja esitas kaebuse aprillis.

«Prokurörid ja Genfi politsei on töötanud kiiresti ja teinud head tööd,» ütles šveitslasest süüdistaja advokaat Romain Jordan meilitsi AFP-le. Ta nimetas kriminaaluurimise alustamise otsust suureks edasiminekuks, mis näitab kliendi esitatud kahtlustuste tõsidust.

Šveitsi prokurörid ei ole Šveitsi kodakondsusega Ramadani, kelle vanaisa rajas Egiptuse Moslemivennaskonna, veel üle kuulanud.

Jordani sõnul peavad Šveitsi uurijad nüüd reisima Prantsusmaale, et kuulata ära Ramadani versioon väidetavast vägistamisest.

Tuntud telekommentaatorit ja Oxfordi ülikooli professorit on hoitud alates 2. veebruarist Pariisi lähedal asuvas Fleury-Mérogisi vanglas süüdistatuna vägistamises ja haavatava isiku vägistamises. Ramadani on vägistamises süüdistanud kaks mosleminaist. Islamivaimulik eitab väärkäitumist.

Nelja lapse isa Ramadan on Euroopa islamiusuliste kogukonna üks tuntumaid tegelasi.

Prantsuse kodanikust islamiusuline naine Mouna Rabbouj süüdistab Ramadani enda vägistamises üheksal korral aastatel 2013-2014.

Teises kaasuses süüdistab Ramadani vägistamises puudega naine, kelle väitel vaimulik vägistas ja peksis teda 2009. aastal Prantsusmaa Lyoni linnas hotellitoas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles