Trumpi ülemkohtu kandidaati tabasid tõsised ahistamissüüdistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh.
Ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh. Foto: ALEX WROBLEWSKI / REUTERS / Scanpix

President Donald Trumpi USA ülemkohtu kandidaadi Brett Kavanaugh vastu on esitatud tõsised seksuaalse ahistamise süüdistused. Eile otsustas Kavanaugh` süüdistaja anonüümsusest loobuda ja oma loo avalikustada.

Intervjuus väljaandele The Washington Post kirjeldas Christine Blasey Ford juhtumit, mis leidis aset 1980. aastatel, mil tema ja Kavanaugh olid keskkooliõpilased.

Posti kohaselt kirjeldas Ford, kuidas Kavanaugh koos sõbraga – mõlemad tugevalt joobes – sundisid teada Montgomery linnas asunud maja magamistuppa.

«Samal ajal kui ta sõber vaatas, surus Kavanaugh teda selili voodisse ja käperdas teda läbi riiete, hõõrus oma keha tema vastu ja üritas kohmakalt eemaldada trikood ja üleriideid. Kui ta püüdis karjuda, pani [Kavanaugh] talle käe suule,» kirjutas Washington Post.

«Ma kartsin, et ta võib mind tahtmatult tappa,» lausus 51-aastane Põhja-Californias töötav psühholoog. «Ta üritas mind rünnata ja mu riideid seljast võtta.»

Väljaande teatel jättis Ford anonüümse vihje juba suvel, kui Kavanaugh nimi hakkas ülemkohtu kandidaadina esile kerkima.

Posti teatel keeldus Ford nädalaid oma nime all rääkimast, kuna muretses, mida avalikult kõnelemine tema ja tema perekonna jaoks kaasa tooks. Viimaks otsustas naine, et loo rääkimine on tema kohus.

Senati õiguskomisjon peaks hääletama Kavanaugh nominatsiooni üle neljapäeval. Selle järel toimuks Senati täiskogu hääletus, kus Kavanaugh ülemkohtunikuks kinnitamisest piisab vaid tavalisest häälteenamusest.

Kavanaugh ametisse määramine oleks vabariiklaste jaoks suur võit, kuna kallutaks üheksaliikmelist riigi kõrgeimat kohtuorganit otsustavalt paremale.

California osariigi demokraadist esindaja Dianne Feinstein kutsus üles asja osas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juurdlust alustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles