Vihased nahkhiired nakatasid kaks hispaanlast marutõppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahkhiir.
Nahkhiir. Foto: HO / AFP / Scanpix

Sel suvel pidid kaks hispaanlast pöörduma arsti poole pärast seda, kui marutõbised nahkhiired neid hammustasid.

Esimeses juhtumis, mis toimus 21. juunil Valladolidi lähistel, hammustas nahkhiir 59-aastast naist, kes avas oma majas puhvetkapi ust. Kapis pesitsenud nahkhiir lendas välja ja hammustas naist.

Teine juhtum leidis aset vaid kaks päeva hiljem 650 kilomeetri kaugusel Huelvas, kus nahkhiir hammustas 19-aastast noormeest, kes üritas kassi käest nahkhiirt ära võtta.

Mõlemad ohvrid on heas tervislikus seisundis, sest said õigeaegselt vajalikku arstiabi. Mõlemal juhul võtsid ohvrid tiivulised loomad endaga meedikute juurde kaasa, et teha analüüsid võimalike haiguste osas. Selgus, et mõlemad loomad kandsid endaga lyssaviiruse tüve.

«Neil vedas ja tervishoiuteenused täitsid oma ülesannet hästi,» märkis Castilla-Leóni avaliku tervishoiu teabekeskuse juhataja Rufino Álamo. «Marutaud on surmav praktiliselt igas haiguse arenenud vormis. Tähtis on meelest pidada, et kõik, kes on sarnases olukorras, peavad pesema haava põhjalikult vee ja seebiga ning otsima kohe arstiabi.»

Tõik, et kaks juhtumit nii lähestikku aset leidsid, ei pruugi siiski olla märkimisväärne.

«See võib olla kas kokkusattumus või varane märk mingist arengust, kuid meil ei ole andmeid, et järeldusi teha,» lausus Leóni ülikooli loomatervise professor Elías Fernando Rodríguez Ferri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles