Soome koolipoiss suri väidetavalt koormustesti järel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed kehaliste harjutuste ajal.
Koolilapsed kehaliste harjutuste ajal. Foto: Barrington Coombs / EMPICS Sport / Scanpix

Espoo koolipoiss toimetati pärast füüsilise koormuse testi eelmisel nädalal haiglasse, kuid kooliametnikud ei ole õpilase hukkumist kinnitanud.

Tiistilä kooli õpilane viidi haiglasse pärast terviseriket kehalise kasvatuse tunnis. Kooli direktor Mirja Pirinen lisas, et tegu oli vanema põhiastme õpilasega.

Ilta-Sanomati andmetel toimus juhtum kehalise kasvatuse tunnis vastupidavuskatse ajal, kus õpilastel tuli joosta aja peale edasi-tagasi 20 meetri pikkust distantsi. Lehe väitel suri õpilane terviserikke tagajärjel ning tal oli varem olnud minestamishoogusid.

Rahvusliku spordinõukogu juhataja Minttu Korsbergi sõnul ei ole ta varem kuulnud, et õpilastel oleks sarnaste katsete järel terviserikkeid esinenud. Koolitöötajad ei ole poisi surma kinnitanud.

Korsberg lisas, et teadaolevate liikumist pärssivate faktoritega õpilaste puhul kasutatakse testide kergemaid versioone ning katseid ei korraldata, kui õpilased põevad mõnda haigust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles