USAs tabati piirivalvurist sarimõrvar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
35-aastasele USA piirivalve agent Juan David Ortiz.
35-aastasele USA piirivalve agent Juan David Ortiz. Foto: AP/Scanpix

Läinud nädalavahetusel võeti vahi alla Ühendriikide piirivalve agent, keda kahtlustatakse nelja inimese tapmises ja viienda ohvri röövimiskatses, vahendab CNN.

35-aastasele USA piirivalve agendile Juan David Ortizile saadi jälile, kui tema viimasel ohvril õnnestus põgenema pääseda ja politseid teavitada.

Algselt arvati, et Ortizi ohvriteks oli langenud kolm naist ja üks mees. Hiljem aga selgus, et meheks peetud isik oli transseksuaalne naine. Ohvrid tapeti lasuga pähe ja nad töötasid prostituutidena. «Ta jahtis teatud tüüpi ohvreid,» ütles ringkonnaprokurör Isidro Alaniz ja lisas, et ei pelga Ortizi sarimõrvariks nimetada.

Ortizile saadi jälile reedel, kui tema viimasel ohvril õnnestus põgenema pääseda. Naine oli end «Davidiks» kutsunud mehega autos, kui jutuks tuli üks nädala eest kadunud prostituutidest. Mees tõmbas seejärel välja püstoli ja suunas selle naise poole, kes üritas põgenema pääseda.

Mees aga haaras kinni tema pluusist ja üritas naist autosse tagasi tõmmata. Naine tõmbas pluusi seljast ja jooksis lähedalasunud bensujaama, kust leidis eest politseiniku. Ohvril õnnestus Ortizi ja tema tätoveeringuid detailselt kirjeldada.

Ortiz leiti sündmuskohast paarisaja kilomeetri kaugusel bensujaamast, kust ta politsei eest jalgsi jooksu pani. Ta saadi kätte Ramada Inni nimelise motelli parklas asunud pikap-auto kastist, kus end peitis.

Arreteerimise käigus tunnistas ta, et tappis kahe nädala jooksul neli inimest. Kaks neljast tapmisest sooritas ta pärast naise põgenema pääsemist ja enne, kui politsei ta tabas.Šerif Eduardo Chapa sõnul ei saa aga välistada võimalust, et leitakse rohkem ohvreid.

Ortiz töötas USA piirivalves 10 aastat ja oli teeninud ka mereväes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles