Jeemeni valitsusmeelsed väed alustasid uut pealetungi Hodeidale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhulöögi järel põlev soomusauto Hodeida lähedal.
Õhulöögi järel põlev soomusauto Hodeida lähedal. Foto: STRINGER / AFP

Saudi Araabia juhitud Jeemeni valitsusmeelsed väed alustasid esmaspäeval uut pealetungi Hodeida sadamalinnale, teatasid liitlaste esindajad.

Sõjategevuses oli vahepeal 11 nädalat kestnud paus, kui ÜRO üritas vahendada rahukõnelusi.

"Sõjaväeoperatsioon Hodeida vabastamiseks on alanud mitmel rindel," kinnitas koalitsioonivägede esindaja uudisteagentuurile AFP.

Koalitsioonivägesid Jemeni läänekaldal juhatav brigaadikindral Ali al-Taniji kinnitas samuti operatsiooni algust Ühendemiraatide meediale.

Meedikud teatasid pühapäeval, et Hodeida linna ümbruses on alates laupäevast hukkunud õhulöökides ja relvakokkupõrgetes 32 mässulist. Lahingud toimusid ajal, mil ÜRO erisaadik Jeemenis Martin Griffiths üritas viia riigi pealinnas Sanaas edasi rahupüüdlusi. Ta saabus linna pühapäeval.

Koalitsioon süüdistab huthisid relvade smugeldamises Iraanist Jeemenisse läbi Hodeida. Mässulised hõivasid linna 2014. aastal ja praegu kehtib sellele osaline blokaad. Juunis alustasid valitsusmeelsed võitlejad operatsiooni linna ja selle sadama hõivamiseks. Nad on vallutanud Hodeida provintsis mitu linna, aga Hodeida linna veel astutud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles