Süürias kadus radaritelt Venemaa lennuk (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IL-tüüpi Vene sõjaväelennuk.
IL-tüüpi Vene sõjaväelennuk. Foto: ED JONES / AFP/Scanpix

Süürias kadus eile hilisõhtul radarite vaateväljast Venemaa lennuk, mille pardal on 14 sõjaväelast, teatas kaitseministeerium.

«Ühendus kadus Venemaa lennukiga Il-20, mis lendas Vahemere kohal 35 kilomeetri kaugusel Süüria rannikust ja oli naasmas Hmeimimi õhuväebaasi. Pardal olnud 14 inimese saatuse kohta puudub informatsioon,» täpsustas Vene kaitseministeerium.

Lennukiga kadus ühendus kella üheteistkümne ajal.

Venemaa kaitseministeeriumi andmetel ründasid samal ajal neli Iisraeli sõjalennukit F-16 Latakia provintsis sihtmärke. Süüria õhutõrje teatas osade Latakia suunas tulistatud rakettide allatulistamisest.

«Ühtlasi tuvastasid meie süsteemid, et samal ajal tulistati rakette ka regioonis asuvalt Prantsusmaale kuuluvalt fregatilt Auvergne,» lisati ministeeriumi teadaandes.

Päästeallikas ütles Interfxaile, et Vene sõjalennuk võis kukkuda Vahemerre ettenägematu kriitilise vahejuhtumi tõttu õhus.

Iisraeli sõjaväe pressiesindaja ütles vastuseks küsimusele väidetava Iisraeli õhurünnaku ja Vene lennuki kohta: «Me ei kommenteeri välisriikide teadaandeid.» 

Prantsusmaa sõjaväe pressiesindaja ja Pentagon eitasid seotust Iisraeli rünnakuga.

Vene sõjalennuk kadus radaritelt vaid paar tundi pärast seda, kui Venemaa välistas maavägede pealetungi Süüria opositsiooni viimase kantsi Idlibi tagasivõtmiseks. Vene presidendi Vladimir Putini ja Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğani kohtumisel Sotšis lepiti kokku 15–20 kilomeetri laiuse demilitariseeritud tsooni loomises Idlibi piirile.

Putini sõnul kaasneb demilitariseeritud tsooni loomisega kõigi äärmuslastest võitlejate, nende seas ka Al-Nusra Rinde liikmete lahkumine Idlibist.

Putin ja Erdoğan leppisid kokku ka raskerelvastuse, seal hulgas tankide ja raketisüsteemide tagasitõmbamises sellest tsoonist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles