Chemnitzi pussitamise kahtlusalune vabastati (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Chemnitzis asuva Karl Marxi kuju juures.
Meeleavaldus Chemnitzis asuva Karl Marxi kuju juures. Foto: AFP/SCANPIX

Chemnitzi pussitamises kahtlustatav 22-aastane Iraagist pärit migrant lasti vabadusse. Kahtlusaluse advokaat on lubanud ebaõiglase vahistamise osas süüasja algatada.

Chemnitzis 35-aastase mehe tapmises kahtlustatav iraaklane lasti pärast esmast kuulamist vabadusse.

22-aastane mees peeti kinni koos teise, Süüriast pärit migrandiga, kahtlustatuna 35-aastase Kuuba-Saksa päritolu Daniel H. tapmises. Juhtum tõi linnas kaasa ulatuslikud migratsioonivastased meeleavaldused.

Kahtlusaluse advokaat Ulrich Dost-Roxin teatas, et prokurörid ei leidnud ühtki tõendit kahtlusaluse seotusest rünnakuga ning pealtnägijad ei suutnud kahtlusalust tuvastada.

Dost-Roxin lisas, et kaalub ebaõiglase vahistamise osas seadusliku menetluse alustamist. Kahtlusalune viibis esmase juurdluse ajal kolm nädalat eeluurimisvanglas.

Piirkonnakohus ei ole aga tühistanud teise kahtlusaluse osas väljastatud vahistamisorderit. Juhtumiga seoses on vahistatud 23-aastane süürlane. Kolmas kahtlusalune viibib vabaduses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles