Saksa valitsus tagandas siseluurejuhi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Georg Maassen.
Hans-Georg Maassen. Foto: BERND VON JUTRCZENKA / AFP / SCANPIX

Saksa valitsus tagandas teisipäeval vastuolulise siseluurejuhi Hans-Georg Maasseni ja määras ta kõrgele ametikohale siseministeeriumis.

Valitsus lahendas sellega vastasseisu kantsler Angela Merkeli hapras koalitsioonis.

«Härra Maassen saab siseministeeriumi riigisekretäriks,» ütlesid Merkel ja tema koalitsioonipartnerid avalduses, mis järgnes kriisikõnelustele siseluurejuhi tegevuse üle hiljutiste paremäärmuslaste protestide ajal.

55-aastane Maassen langes kriitika alla, kui ta väljendas kahtlust uudiste tõelevastavuse kohta neonatside ja paremäärmuslaste valimatutest rünnakutest immigrantide vastu Chemnitzis.

Mitu päeva pärast augustirahutusi seadis Maassen kahtluse alla amatöörvideo ehtsuse, kus näidati tänavavägivalda. Samuti väljendas ta kahtlust, et rassistid olid tõepoolest «jahtinud» välismaalasi.

Merkeli konservatiivide koalitsioonipartneri Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) liidrid, samuti opositsioonis olevad rohelised, Vabad Demokraadid ja vasakerakond Die Linke nõudsid Maasseni tagasiastumist või vallandamist ning juhtisid tähelepanu ka tema korduvatele kohtumistele rändevastase erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) liidritega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles