Süüria õhutõrje äpardus, tehniline viga või Iisraeli kavalus? Allatulistatud Vene luurelennuki ümber valitseb segadus (11)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseministeeriumi kõneisik kindralmajor Igor Konašenkov tutvustas eile oma versiooni juhtunust ning süüdistas Iisraeli. Venemaa ja Iisraeli esialgsed järeldused erinevad nagu öö ja päev.
Venemaa kaitseministeeriumi kõneisik kindralmajor Igor Konašenkov tutvustas eile oma versiooni juhtunust ning süüdistas Iisraeli. Venemaa ja Iisraeli esialgsed järeldused erinevad nagu öö ja päev. Foto: Sputnik/Scanpix

Esmaspäeva hilisõhtul kadus Süürias radarite vaateväljast Venemaa õhujõudude elektroonilise luure lennuk Il-20. Eile selgus, et lennuki tulistas alla Venemaa liitlaste Süüria õhutõrje ning surma sai 15 lennuki pardal viibinud Vene sõjaväelast. Vastamata on aga küsimus, kuidas selline juhtum üldse võimalikuks sai.

Il-20 kadus radarilt Vahemere kohal üleeile õhtul kell 23 umbes 35 kilomeetri kaugusel rannikust ajal, kui lennuk oli naasmas Latakia lähistel asuvasse Hmeimimi õhuväebaasi. Veidi pärast lennuki kadumist teatas Süüria uudisteagentuur Sana rünnakust samas piirkonnas, aga väitis, et Süüria õhutõrje tulistas alla merelt Latakia poole teele saadetud vaenlase raketid.

Segadus tekkis sellest, et parasjagu ründas neli Iisraeli F-16 hävitajat rakettidega Latakias asuvaid Süüria sõjaväerajatisi, kus Iisraeli sõnul valmistati relvi, mida Iraan tahtis tarnida rühmitusele Hizbollah, kes oleks neid Iisraeli vastu kasutanud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles