Le Pen hingab taas Macronile kuklasse

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen pidas pühapäeval kõne oma toetajatele. FOTO: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix
Marine Le Pen pidas pühapäeval kõne oma toetajatele. FOTO: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Viimaste küsitlustulemuste järgi on Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni juhitud partei La République en Marche! («Vabariik, edasi!») toetusnumbrid langenud ligikaudu samale tasemele Marine Le Peni juhitud parempopulistliku Rahvusrindega, see annab viimasele indu asuda Euroopa Parlamendi valimiste eel tulisesse võitlusesse liberaalsete ideedega.

Eelmisel nädalal avalikustatud küsitluse tulemused ennustavad Macroni juhitud parteile 2019. aasta mais toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel 21,5-protsendilist ja Le Peni Rahvusrindele 21-protsendilist toetust. Veel juunis oli Macroni parteil edumaa, siis olid toetusprotsendid vastavalt 26 ja 18.

Le Pen on lõiganud kasu presidendi endise turvaülema vägivallatsemise tõttu suvel lahvatanud skandaalist, samuti on 40-aastase Macroni populaarsuse järsule langusele kaasa aidanud menuka keskkonnaministri Nicolas Huloti tagasiastumine, rahva meelest vaid ettevõtetele ja rikastele kasulikud tööjõureformid ning oodatust väiksem majanduskasv.

Parempoolsete koondumine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles