VIDEOD, GALERII ja BLOGI: Vabaduse väljakule on missale kogunenud tuhandeid inimesi (57)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22.-25. septembril külastab paavst Franciscus Leedut, Lätit ja Eestit. Siia on koos Vatikani otsepildiga koondatud info nii kirikupea delegatsiooni teekonnalt kui ka Eestis sellega seoses toimuvast.

Paavsti visiit Lätti oli kui teine pühapäev

Eilne päev anti lõunanaabritele paavsti visiidi puhul vabaks ja Riia linna rahvas paistis seda tõlgendavat teise pühapäevana. Linn oli nii tühi, nagu oleks sealt üle käinud tuumarünnak, kirjutab tänane Postimees. Nimelt anti eilne päev lõunanaabritele paavsti visiidi puhul vabaks ja Riia linn

Ka Aglona kirikuhoovi kogunes välja hõigatud 30 000 inimese asemel kohapeal viibinud Postimehe ajakirjaniku hinnangul ilmselt alla 10 000 huvilise. Tõenäoliselt mängis selles osas ka peale tikkuv hoovihm.

Kuigi paljude jaoks on paavst Fanciscuse visiit võimalus rahuldada oma uudishimu, torkas loomulikult silma ka tõsiusklikke. 

Kirikuaia äärde püstitatud miniatuursetes pihimajades said soovijad oma patud hingelt rääkida, et puhta südamega missal osaleda. Järjekord väikesete puidust tarekeste taga oli pikk.

Aglona bussijaama ees kohatud noored olid kohale tulnud Riiast, et osaleda paavsti läbi viidud pühal missal. «Aglona on lätlaste jaoks eriline koht,» selgitas üks kolmest kirikukooli õpilasest. «Igal aastal augustikuus kogunevad siia palverändurid.»

Ka nende jaoks oli mitmesaja kilomeetri pikkune teekond Läti teisest otsast omaette usukinnitus ja kõneleb sellest, miks paavsti visiit Aglonasse on erilisem kui näiteks Riia külastus.

Paavst Tallinnas
Paavst Tallinnas Foto: P M
 
Kommentaarid (57)
Copy
Tagasi üles