Briti vanemad sundisid poisiga tabatud tütre «neitsilikkuse» kontrolli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophia kohtust lahkumas.
Sophia kohtust lahkumas. Foto: Tony Kershaw / SWNS.com / Scanpix

Üks Suurbritannia paar sundis oma 18-aastast tütart külastama «neitsilikkuse» kontrolliks arsti ja ähvardas tappa viimase poiss-sõbra, vahendab The Times.

42-aastane Mitra Eidiani ja tema 56-aastane abikaasa Ali Safarei leidsid 18-aastase Bailey Marshall-Telferi koos tütre Sophiaga (perenimi kohtule teada) nende kodust, kuhu nad ootamatult naasid. Abielupaar toimetas tütre perearsti juurde, kel paluti läbi viia neitsilikkuse kontroll. Arst keeldus taolist kontrolli tegemast. Väidetavalt ähvardasid vanemad koju naastes tütart. Ema olevat teda hammustanud ja isa noaga ähvardanud.

Lisaks võtsid nad Sophialt passi ja ütlesid, et saadavad ta Iraani nõoga abielluma. Järgmiselt päevalt läks Eidiani Marshall-Telferilt tema töökohta Sports Directi aru pärima. Eidiani käskis teismelisel tütrest eemale hoida, öeldes, et nemad moslemitena on ohtlikud.

Õpilane Sophia ütles kohtus kardina tagant rääkides, et suhe Marshall-Telferiga sai alguse tänavu jaanuaris. Algselt üritanud Marshall-Telfer vannitoa aknast välja ronida, kui kuulis Sophia ema naasmas.

«Ta isa läks seejärel suure kööginoaga ta tuppa ja karjus ta peale ning ähvardas teda tappa. Siis käskis ta abikaasal tütar arsti juurde toimetada, et lasta järgi kontrollida, kas ta on ikka neitsi,» kirjeldas juhtunut prokurör David Povall.

«Mu isa tuli suure kööginoaga mu tuppa ja ütles, et pean kontrolli minema,» meenutas Sophia.

«Sophia ütles, et ei soovi läbivaatust. Ma seletasin talle, et ei saa teda ilma tema loata isegi puudutada ja ei vii mingit läbivaatust ilma tema nõusolekuta läbi,» sõnas perearst Helen Lucas kohtule.

Arsti juurest koju naastes tegid vanemad Sophia elu äärmiselt keeruliseks. «Teda kutsuti prostituudiks, Safarei ähvardas tappa nii tütre kui Marshall-Telferi,» märkis Povall. Sophia pöördus seejärel politsei poole. Safaraei ja Eidiani eitavad tütre kontrollimist, tema sundimist ja tapmisähvardusi.

Kohtuprotsess jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles