Vastuoluline Saksa luurejuht sai ametikõrgendust (1)

Bretty Sarapuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BfV endine juht Hans-Georg Maassen (vasakul) jätkab vastuolulistest väidetest hoolimata siseminister Horst Seehoferi alluvuses siseministeeriumi riigisekretärina.
BfV endine juht Hans-Georg Maassen (vasakul) jätkab vastuolulistest väidetest hoolimata siseminister Horst Seehoferi alluvuses siseministeeriumi riigisekretärina. Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Kriis Saksa valitsuskoalitsioonis päädis veidra kompromissiga, kui Chemnitzis rändevastastel meeleavaldustel filmitud video ehtsuse kahtluse alla seadnud julgeolekuteenistuse BfV juht Hans-Georg Maassen eemaldati seniselt postilt, aga määrati seejärel kõrgemale ja paremini tasustatud siseministeeriumi riigisekretäri ametikohale.

«See on uskumatu võltsing,» ütles roheliste parlamendiliige Katrin Göring-Eckardt valitsuse otsust hukka mõistes. «See, kes ebalojaalsust ja erakonnale Alternatiiv Saksamaale (AfD) pugemist sanktsioneerimise asemel premeerib, on kaotanud igasuguse arusaama sellest, mis on õige ja mis vale.»

Üleeile BfV juhi ametikohalt tagandatud 55-aastane Maassen ütles septembri alguses Saksa päevalehele Bild, et võõramaalaste tagaajamist kujutavad videod võivad olla võltsid. «Minu ettevaatlikul hinnangul on põhjust arvata, et see on tahtlik valeinfo, võib-olla eesmärgiga juhtida tähelepanu kõrvale Chemnitzi tapmiselt,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles