Prokurör: terroristid plaanisid rünnakut Rotterdami Erasmuse sillal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politseinikud.
Hollandi politseinikud. Foto: Alex Furtula / AP/ Scanpix

Hollandis juunis arreteeritud kaks terrorikahtlusalust olid lähedal rünnakute kavandamisele Rotterdami sillal ja Prantsusmaal, ütlesid Hollandi prokurörid kolmapäeval esimesel kohtuistungil.

Maroko päritolu kaks noormeest vanuses 22 ja 28 olid muuhulgas salvestanud filmi Erasmuse sillal, kus nad laulavad märtrilaulu, sõnasid süüdistajad.

Prokuratuuri informatsioon tugineb Hollandi julgeolekuteenistuse (AIVD) raportile.

Üheks võimalikuks sihtmärgiks oli ka politseijaoskond. Üks meestest kavandas natuke aega enne arreteerimist rünnakut ka Prantsusmaal, sõnas prokuratuuri pressiesindaja Wim de Bruin.

Üks kahtlusalune teadis ka inimesi, kellel on ligipääs Kalašnikovi automaatidele ja kes oskavad ehitada pommivöösid, ütlesid süüdistajad kohtus.

Politsei konfiskeeris juuni keskpaigas korraldatud haarangu käigus telefone, mälupulki ja teisi andmekandjaid. Uurijad avastasid ka vestluse sotsiaalmeediaplatvormil Facebook, milles arutati rünnakuid Hollandi julgeolekuametite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles