Jaapani peaminister võitis parteijuhi valimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzo Abe.
Jaapani peaminister Shinzo Abe. Foto: Martin Bureau / AFP / Scanpix

Jaapani peaminister Shinzō Abe võitis täna oma Liberaaldemokraatliku Partei (LDP) liidri valimised, mis võimaldab tal saada kõige kauem ametis olevaks valitsusjuhiks ja viia ellu plaan reformida põhiseadust.

63-aastane Abe sai hääletusel 553 seadusandja ja parteiliikme toetuse. Kokku oli hääletajaid 807. Endine kaitseminister Shigeru Ishiga kogus 254 häält.

Kui Abe püsib peaministriametis 2019. aasta novembrini, saab temast kõige kauem ametis olnud Jaapani peaminister. Praegu on enim ametis olnud Jaapani peaminister Taro Katsura, kes juhtis valitsust kolm ametiaega 1901. aasta juunist kuni 1913. aasta veebruarini.

Abe tuli võimule 2012. aasta detsembris pärast LDP ülekaalukat valimisvõitu. Tegemist oli muljetavaldava tagasitulekuga pärast haigusest tingitud tagasiastumist 2007. aastal. Tollal jõudis ta ametis olla vaid aasta.

Abe on lubanud keskenduda Jaapani vananeva ühiskonna demograafiaprobleemidele ja rahvusvahelise olukorra tormilisele muutumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles