Etioopias hukkus etnilises vägivallas vähemalt 58 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonijuhte tuli tervitama suur rahvahulk.
Opositsioonijuhte tuli tervitama suur rahvahulk. Foto: Mulugeta Ayene / AP / Scanpix

Etioopia pealinnas Addis Abebas nädalavahetusel puhkenud kokkupõrgetes hukkus vähemalt 58 inimest, teatas inimõigusorganisatsioon Amnesty International eile.

Etioopia valitsus teatas varem 23 hukkunus, aga Amnesty juurdlusega seotud allika väitel hukkus kokku 58 inimest, seda peamiselt Addis Abeba läänepoolsetes eeslinnades.

Hukkunuid oli kas pussitatud või keppide ja kividega pekstud. Mitte ühelgi ohvril kuulihaavu ei leitud. Amnesty andmed ei hõlma politsei poolt esmaspäeval tapetud viit rüüstamise kahtlusalust.

Vägivald puhkes eelmisel nädalal enne varem keelustatud Oromo Vabastusrinde (OLF) juhtide naasmist Etioopiasse. Riigi suurimat rahvusrühma oromosid esindav OLF ja veel kaks organisatsiooni kustutati peaminister Abiyi Ahmedi võimule tulles aasta algul terrorirühmituste nimekirjast. Valitsusjuht kutsus nad kodumaale tagasi ning augustis sõlmiti nende naasmiseks ametlik kokkulepe.

Opositsioonijuhid naasid kodumaale laupäeval ja neid tervitas pealinnas suur rahvahulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles