Brexiti-kokkuleppe saavutamine võib lükkuda novembrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kokkuleppe saavutamine võib lükkuda novembrisse.
Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise kokkuleppe saavutamine võib lükkuda novembrisse. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix

Salzburgis kohtuvad Euroopa Liidu liidrid leppisid kokku, et korraldavad novembris spetsiaalse Brexiti-tippkohtumise, et jõuda Suurbritanniaga ühendusest lahkumise osas lõplikule kokkuleppele, teatas täna Euroopa Liidu eesistuja Austria kantsler Sebastian Kurz.

«Novembris on tõepoolest spetsiaalne tippkohtumine ning riigipead ja valitsusjuhid toetavad seda,» ütles Kurz Salzburgis ajakirjanikele.

Brüssel soovis algselt, et kokkulepe Suurbritannia lahkumisest saavutatakse enne Euroopa Liidu ametlikku tippkohtumist oktoobris.

Pärast kuid kestnud ummikseisu kõnelustel tegi Euroopa Liidu alaline eesistuja Donald Tusk ettepaneku korraldada novembri keskel erakorraline tippkohtumine kokkuleppe sõlmimiseks.

Briti peaminister Theresa May osales kõnelustel Salzburgis, kuid lahkub ülejäänud ühenduse liidrite seltskonnast neljapäeva lõunal, kui asutakse arutama läbirääkimiste viimast etappi.

Suurbritannia lahkub plaanide kohaselt Euroopa Liidust 2019. aasta märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles