Porošenko: Ukraina on kindlalt teel ELi ja NATOsse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Mykola Lazarenko/TASS/Scanpix

Ukraina lõimumine Euro-Atlandi ruumi tagab riigi julgeoleku, iseseisvuse ja tõstab elatusstandardit, ütles Ukraina president Petro Porošenko ülemraadas aastakõnega esinedes.

«Oleme pääsenud välja mitmesuunalistest labürintidest. Me hüppasime välja surmavast mitteühinemise lõksust ja alates 2014. aastast oleme kindlalt teel Euroopa Liitu ja NATO-sse. Ainult Ukraina lõimumine Euro-Atlandi ruumi garanteerib meile rahu, julgeoleku, iseseisvuse ja võimalused tõsta elustandardit,» ütles Porošenko.

«Ma olen kindel, et oleme teinud vigu strateegilistes küsimustes! Meie eesmärk, ambitsioon, meie missioon on Ukraina muutmine tugevaks ja edukaks Euroopa osaks ilma võimaluseta naasmiseks Vene mõjualasse,» lisas riigipea.

«Me oleme ehitanud üles efektiivse armee. Me anname Ukraina kirikule väärika positsiooni õigeusumaailmas. Me tugevdame ukraina keelt meie rahva tugevuse ja edu osana ning tulevikus rakendame efektiivseid meetmeid, et tugevdada selle riiklikku staatust, tugevdada ja levitada seda kõikides avaliku eluvaldkondades,» ütles president.

«Armee, keel ja usk ei ole lööklaused. See on Ukraina moodsa identiteedi valem. Armee kaitseb meie maad, keel kaitseb meie südant ja kirik kaitseb meie hinge,» ütles Porošenko.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles