Marine Le Pen saadetakse psühhiaatrilisse ekspertiisi (65)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Partei Rahvusrinne juht Marine Le Pen.
Partei Rahvusrinne juht Marine Le Pen. Foto: Eric Gaillard / Reuters / Scanpix

Prantuse parempoolse erakonna Rahvusrinne juht Marine Le Pen on šokeeritud ja vihane, kuna kohus suunab ta psühhiaatrilisse ekspertiisi.

Märtsis esitati Le Penile süüdistus terrorismi esile kutsuva ja inimväärikust riivava vihakõne levitamises. Nimelt jagas ta sotsiaalmeedias terrorirühmituse Islamiriik propagandapilte rühmituse poolt tapetud inimestest. 

Juurdluse raames nõuab kohus parempoolsete juhi psühhiaatrilist ekspertiisi, et veenduda, kas naine on võimeline mõistma ja vastama küsimustele. 

«Ma arvasin, et ma olen kõigest läbi tulnud, aga oh ei! Islamiriigi õuduste hukkamõistmise eest Twitteri säutsudes saadab õiglussüsteem mu psühhiaatrilisse ekspertiisi. Kui kaugele nad lähevad?» kirjutas Le Pen täna Twitteris.

«Teistes riikides oleks see tegu toonud mulle medali,» ütles Le Pen uudisteagentuurile AFP.

«See on hullumeelne,» sõnas Le Pen. «See režiim hakkab tõesti hirmutavaks muutuma,» viidates kahtlusele, et tegemist võib olla valitsuse plaaniga tekitada tema vastu usaldamatust.

Psühhiaatri vastuvõtule minekut kommenteerides ütles Rahvusrinde juht: «Loomulikult ei lähe ma psühhiaatrilisse ekspertiisi ja jään ootama, kuidas ametnikud kavatsevad mind selleks sundida.»

Vihakõne levitamises süüdimõistmise korral võib Le Peni oodata kuni kolmeaastane vanglakaristus ja 75 000 euro suurune trahv.

Kommentaarid (65)
Copy
Tagasi üles