Saksamaa soovib tugevdada EL-i piirivalveametit (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Heiko Maas.
Saksa välisminister Heiko Maas. Foto: COSTAS BALTAS / REUTERS / SCANPIX

Saksamaa soovib Euroopasse suunduva migratsiooni ohjamiseks tugevada piirivalveagentuuri Frontex, ütles välisminister Heiko Maas täna.

Maas teatas, et suhtub toetavalt Euroopa Komisjoni hiljutisse ettepanekusse tugevdada Frontexit.

Saksa välisminister kohtus Ateenas Kreeka kolleegi Nikos Kotziasega, sellal kui Euroopa Liidu liidrid otsustasid Salzburgi tippkohtumisel alustada Egiptuse ja teiste Põhja-Aafrika riikidega kõnelusi rändevoogude piiramiseks.

Maasi sõnul peaksid ka need EL-i riigid, kes praegu keelduvad migrante vastu võtmast, osalema aktiivselt tugevdatud piiragentuuri töös. Ungari, Poola ja Tšehhi ja teised võiksid anda finantspanuse või aidata piire patrullida, leidis ta.

«Ma loodan peatsele kokkuleppele. Meil on vaja Vahemerel lahendus leida,» rõhutas Maas.

Kreeka on hädas viimasel ajal kasvanud migrantide hulgaga Türgist. Probleeme süvendavad riigi enda aeglane asüüliprotsess ja teiste EL-i riikide soovimatus rohkem migrante vastu võtta.

EL-i ja Türgi 2016. aasta kokkulepe piiras rändevoogu oluliselt, aga sel aastal on üle mere Kreekasse tulnud juba 21 700 migranti. Kogu eelmise aasta jooksul oli neid 17 500.

«Me peame mõtlema, kuidas EL-i ja Türgi kokkulepet paremini rakendada,» ütles Maas Kreeka ajalehele Kathimerini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles