DNA test viis kokku 30 aastat tagasi lahutatud õe ja venna (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vend ja õde kohtusid esimest korda pärast 30 aastat.
Vend ja õde kohtusid esimest korda pärast 30 aastat. Foto: twitter.com

1984. aastal vanemate poolt hüljatud ja teineteisest lahutatud õde ja vend kohtusid uuesti tänu geenitestile.

Lõuna-Korea politsei leidis 1984. aastal pealinna Seouli teatri eest kaheaastase Justin Kragti. Veidi enam kui kilomeetri kauguselt leiti nelja-aastane Renee Alanko, kelle taskusse oli jäetud kiri, milles paluti väidetavalt vanemateta laps toimetada politseijaoskonda.

Politsei ei teadnud, et kaks leitud last on omavahel sugulased ja mõlemad lapsed lapsendati erinevate perekondade poolt Ameerika Ühendriikides.

2014. aastal andis noormees DNA proovi, et leida võimalikke sugulasi ettevõtte 23andMe kaudu. Naine tegi proovi sel suvel ja sai teada, et tal on vend.

Alanko sõnul oli tal ähmane mälestus sellest, et tal võis kunagi olla vend. Kaheaastasena õest lahutatud Kragt ütles, et ei mäletanud õe olemasolu üldse.

Eelmisel nädalal kohtusid õde ja vend esimest korda USA osariigis Oregonis. 

«Ma olen kogu oma elu arvanud, et ma ei tea ega saagi kunagi teadma kedagi, kes oleks minu bioloogiline sugulane. Teadmine, et Justin on vaid telefonikõne, sõnumi, e-kirja või lühikese lennureisi kaugusel, on muutunud seda, kuidas ma ennast maailmas näen,» ütles Alanko vennaga kohtudes.

«Mu süda on täiesti sulanud,» ütles Kragt uudisteportaalile ABC News. «Ma olen nii õnnelik. See on miski, mida hindan kogu oma ülejäänud elu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles