Franciscus keskendub balti rahvaste kannatustele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franciscus
Franciscus Foto: ©m. Migliorato/cpp/Ipa/Pa/ Scanpix

Täna hommikul kell 11.30 puudutavad Vilniuse maandumisraja asfalti Roomast saabuva Alitalia lennu AZ4000 rattad. See lennunumber on kasutusel olnud palju kordi, aga seda ei määra sihtkoht, vaid lennukis viibiv inimene. Eelmine kord viis see lend hoopis Roomast Dublinisse, kus toimus katoliku kiriku maailma perede kohtumine, kus maailma 1,3 miljardi katoliiklase liider paavst Franciscus osales.

Vilniusse, kuhu kirikupea täna saabub, jääb ta ööbima teisipäevani – vaatamata sellele, et Baltimaadest kõige katoliiklikumas riigis ehk Leedus on ta ametlikult visiidil vaid täna ja homme ning esmaspäeval hoopis Lätis ja teisipäeval Eestis. Kummassegi riiki ja pärast Rooma tagasi viib kirikupea ja teda saatva delegatsiooni airBaltic. Sellega järgitakse traditsiooni, et paavst, kellel oma lennukit pole, lendab külla Alitaliaga ja sealt edasi kohaliku lennufirmaga.

AirBalticu esindaja Alise Briede rääkis Postimehe Läti sõsarväljaandele TVNet, et selleks puhuks ehivad nad oma 2016. aasta Airbus A220-300 Vatikani vapi ja lipuga. Samuti kohendatakse erilisele ülesandele vastavaks lennuki sisemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles