Iraanis sai rünnakus sõjaväeparaadile surma 24 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani sõdur kandmas süles täna Ahvazi linnas sõjaväeparaadi ajal toimunud rünnakus vigastada saanud last.
Iraani sõdur kandmas süles täna Ahvazi linnas sõjaväeparaadi ajal toimunud rünnakus vigastada saanud last. Foto: BEHRAD GHASEMI / EPA / SCANPIX

Relvastatud isikud ründasid täna Iraani edelaosas Ahvazi linnas sõjaväeparaadi, surma sai 24 ja viga 53 inimest, teatas riiklik uudisteagentuur IRNA.

Kannatanute seas on ka naisi ja lapsi ning IRNA andmeil võib hukkunute arv veelgi tõusta, sest paljud vigastatud on kriitilises seisundis.

Riigitelevisioon ütles varem, et rühm ründajaid avas tule paraadil, millega tähistati 1980. aastal alanud kaheksa-aastase Iraagi-Iraani sõja alguse aastapäeva.

Ründajaid nimetati Takifiri püssimeesteks, varem on seda väljendit kasutatud äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) džihadistide kohta.

Iraani sõdurid maas lamamas pärast rünnakut sõjaväeparaadile Ahvazi linnas riigi edelaosas.
Iraani sõdurid maas lamamas pärast rünnakut sõjaväeparaadile Ahvazi linnas riigi edelaosas. Foto: BEHRAD GHASEMI / EPA / SCANPIX

Televisioon näitas kaadreid rünnakujärgsest olukorrast. Võis näha, kuidas parameedikud kannatanutele abi annavad.

Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif süüdistas rünnakus piirkonna riike ja nende isandat USAd. Ta hoiatas Twitteris, et Iraan vastab iraanlaste elusid kaitstes kiiresti ja otsustavalt.

Zarifi sõnul olid ründajad võõrrežiimi värvatud, treenitud, relvastatud ja kinni makstud terroristid.

Ahvaz on naftarikka Khuzestani provintsi pealinn. Varem on araabia separatistid rünnanud piirkonna naftajuhtmeid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles