UKIP tahaks luua Suurbritannias moslemitele eraldi vanglad (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UKIPi juht Gerard Batten parteikoneverentsil Birminghamis.
UKIPi juht Gerard Batten parteikoneverentsil Birminghamis. Foto: Aaron Chown / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ühendkuningriigi paremäärmuslik erakond UKIP tegi oma hiljuti avaldatud poliitikadokumendis ettepaneku rajada vaid moslemite kinnipidamiseks mõeldud vanglad ja kehtestada «islamistlikest riikidest» pärit migrantidele mujalt päriti inimestega võrreldes erinev julgeolekukontrolli protsess.

Dokument avalikustati eile Birminghamis alanud partei aastakongressi ajaks.

Muuhulgas kirjeldatakse selles vajadust rajada kinnipidamisasutused, kuhu saadetaks vaid moslemeid, kes õhutavad äärmuslusele või üritavad veenda mitte islamiusku kaasvange usku vahetama. Partei on seisukohal, et vanglad tuleb usuliselt segregeerida, kuna mitte moslemitest kinnipeetavad on praegu sunnitud enda moslemi gängide eest kaitsmiseks islamisse astuma.

Lisaks on nn vahemanifestis kirjas soovitus keelata mošeedel välismaalt raha saamine ja tühistada vihakuritegude paragrahv seadustes.

Äärmusluse vastu võitlevad ühenduse Quilliam Foundationi juht Maajid Nawaz nimetas UKIPi poliitikaettepanekuid esimeseks sammuks moslemite koonduslaagrite loomisel.

«Mis järgmiseks? Kõigi moslemite saatmine nendesse vaid moslemitele mõeldud vanglatesse? Kõik ülejäänud tsiviliseeritud inimesed seisavad teile vastu kuni lõpuni,» kirjutas ta Twitteris.

UKIPi juht Gerard Batten ütles, et ettepanekutega soovitakse muuta UKIP populistlikuks parteiks selle sõna tõelises tähenduses.

Batten eitas, et üritab parteid juhtida paremäärmusluse suunas, pärast seda kui erakonna endine juht Nigel Farage hoiatas, et parteid ootab ees täielik ja lõplik marginaliseerumine, kui see jätkab ekstreemsema poliitika poole nihkumist.

UKIPi parteikonverentsil Birminghamis olid müügil ka erakonna endise liidri Nigel Farage'i pildiga kondoomid, millel kiri: «Juhuks, kui sul on kõva Brexit.»
UKIPi parteikonverentsil Birminghamis olid müügil ka erakonna endise liidri Nigel Farage'i pildiga kondoomid, millel kiri: «Juhuks, kui sul on kõva Brexit.» Foto: Aaron Chown / PA Wire / PA Images / Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles