Peretüli: konservatiivse Arizona kongresmeni õed-vennad teevad kampaaniat konkurendile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklasest Arizona osariigi kongresmen Paul Gosar.
Vabariiklasest Arizona osariigi kongresmen Paul Gosar. Foto: Bill Clark / CQ-Roll Call / Sipa USA / Scanpix

USA vabariiklaste kõige konservatiivsema tiiva esindaja, Arizona kongresmen Paul Gosar kandideerib novembrikuistel valimistel taas Ühendriikide Kongressi. Gosari õed-vennad on samuti kampaaniaga liitunud, kuid üllatuslikult hoopis demokraatide poolel ja oma venna vastu.

Kuus Gosari lähisugulast osalevad telereklaamis tema rivaali, demokraadi David Brilli toetuseks.

Kui reetmine võib tunduda juba kirjelduse kohaselt julm, siis selle teostus on veelgi brutaalsem: telereklaamis esitatakse kuut Brilli toetuseks kõnelejat esmalt kui tavalisi Arizona elanikke ning alles lõpus selgub, et tegu on Gosari õdede-vendadega.

Reklaami alguses kuulutab maapiirkonna arstiks tituleeritud Grace: «Kongresmen Paul Gosar ei tee mitte midagi Ameerika maapiirkondade toetamiseks.»

«Paul ei tegutse absoluutselt oma valimispiirkonna hüvanguks,» teatab advokaat David.

«Kui ta tegelikult hooliks inimestes Arizona maapiirkondades, võitleks ta sotsiaalturvalisuse eest, parema ligipääsu eest tervishoiule,» nõustub eelkõnelejatega meditsiinitõlk Jennifer.

«Ta ei kuula sind ja ta ei lähtu sinu huvidest,» lisab Tim, enne kui teatab: «Minu nimi on Tim Gosar.»

Kohalik ajaleht Arizona Republic nimetab Davidi, Timi, Jenniferi, Gastoni, Joani ja Grace’i tegevust küll julmaks, kuid mitte ootamatuks. Nimelt sai kongresmen Gosar mullu palju tähelepanu pärast vägivaldset neonatside meeleavaldust Charlottesville’is Virginia osariigis, kui avaldas arvamus, et selle korraldasid vasakpoolsed USA presidendi Donald Trumpi jalgealuse õõnestamiseks.

Seejärel nimetas Gosar Vice Newsile antud intervjuus Demokraatliku Partei rahastajat George Sorost natside kaastööliseks.

Kõigest sellest häirituna kirjutasid juba toona seitse tema õde-venda avaliku kirja Kingman Daily Minerile, öeldes: «On äärmiselt murettekitav, et peame sulle vastu astuma, Paul, aga sa oled meid selleks sundinud oma pettuse ja antisemitismiga.»

Gosar boikoteeris muuhulgas paavst Franciscuse kõnet Kongressis 2015. aastal, kuna viimane on väljendanud muret kliimamuutuste pärast, mida Gosar peab küsitavaks teaduseks, millega sunnitakse inimesi vasakpoolset poliitikat järgima.

Samuti on ta kaitsnud Briti paremäärmuslikku aktivisti Tommy Robinsoni ja ründas tänavu juulis Londonis peetud kõnes «vastikuid ja kõlbeliselt rikutud» moslemi immigrante.

Lisaks eelnevalt kirjeldatule on tele-eetris ka Gosari-vastane reklaam pealkirjaga «Perekond kaitseb oma au», kus David Gosar ütle: «Me peame oma head nime kaitsma, meie ei ole sellised.»

Kolmandas reklaamis lausub Grace Gosar: «On raske näha minu venda millegi muu kui rassistina.»

Paul Gosari esindajad pole seni reklaamikampaaniale reageerinud.

2016. aastal võitis vabariiklane Gosar oma piirkonnas 71-protsendise toetusega ning eeldatavasti jätkab selgi korral ametis, mida on hoidnud 2011. aastast alates./p>

Paul Gosaril on kokku üheksa õde-venda, kellest kaks on seni kampaaniast eemale hoidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles