Iraani paraadirünnaku eest võtsid vastutuse araabia separatistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp.
Iraani lipp. Foto: Anton Bystrov / Sputnik / Scanpix

​Iraani edelaosas Ahvazi linnas laupäeval toimunud rünnaku eest võttis vastutuse araabia separatistlik rühmitus.

Araabia Võitlusliikumine Ahvazi Vabastamise Eest tahab, et Edela-Iraanis asuv piirkond saaks oma riigiks, ütles liikumise pressiesindaja Yacoub Hor al-Tostari uudisteagentuurile Associated Press.

Tostari sõnul ühendab tema liikumine Ahvazi separatiste, kaasa arvatud neid, kes tapsid neljapäeval Ahvazis rünnakus sõjaväeparaadile 29 ja haavasid veel 57 inimest.

Rünnak õõnestas Iraani valitsust «päeval, mil see tahab anda sõnumit maailmale, et see on võimas ja kontrollib olukorda», lisas Tostari.

Paraadil tähistati 1980. aastal alanud kaheksa-aastase Iraagi-Iraani sõja alguse aastapäeva. Ahvaz on naftarikka Khuzestani provintsi pealinn, mis oli sõjas Iraagiga oluline lahingutanner.

Tema sõnul ei vasta tõele väide, et rünnaku teostas äärmusrühmitus Islamiriik. Rühmituse algses teates öeldi valesti, et rünnaku sihtmärk oli Iraani president Hassan Rouhani. President oli samal ajal hoopis Teheranis kõnet andmas.

Tunde pärast rünnakut on aina rohkemad Iraani ametnikud öelnud, et kahtlustavad rünnakus Ahvazi separatiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles