Mehhiko uus president lubas hoiduda USAga migratsiooni pärast nägelemast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko uus president Andrés Manuel López Obrador kohtumas oma toetajatega üleeile Mexicalis Baja California osariigis.
Mehhiko uus president Andrés Manuel López Obrador kohtumas oma toetajatega üleeile Mexicalis Baja California osariigis. Foto: Cristian Torres / REUTERS / Scanpix

Detsembris ametisse astuv Mehhiko uus president Andrés Manuel López Obrador ei kavatse enda sõnul hakata USA presidendi Donald Trumpiga migratsiooni teemal vaidlema.

Trumpi karm hoiak üle USA lõunapiiri saabuvate migrantide suhtes on tekitanud pahameelt mehhiklaste seas, kel tuleb USA riigipea sõnul maksta kahe riigi piirile ehitatava müüri eest.

Obradori sõnul ei aita Trumpiga sõnasõtta astumine pingeid lahendada.

«Ma ei kavatse sõdida USA valitsusega, me ei kavatse sõdida president Donald Trumpiga,» ütles Mehhiko riigipea Sonora osariigis ajakirjanikele.

«Migratsiooniprobleemi ei saa lahendada müüride ehitamise või jõu kasutamisega, vaid see on diplomaatiline lugupidamise väljakutse,» ütles Obrador, kelle ametiaeg algab 1. detsembril.

Eile teatasid USA võimud, et on alustanud viie meetri laiuse müüri ehitamist 6,5 kilomeetri pikkusele piirilõigule Texase osariigis El Paso piirilinnas.

Suur osa USA-Mehhiko piirist on juba erinevate barjääridega tõkestatud, kuid Trump on lubanud rajada selle asemele ühtlaselt kulgeva, läbimatu füüsilise barjääri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles