Ukraina ombudsman: Tõmošenko tervislik seisund on väga tõsine

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad vangla ees 12. novembril.
Julia Tõmošenko poolehoidjad vangla ees 12. novembril. Foto: SCANPIX

Ukraina inimõiguste ombudsmani Nina Karpatševa sõnul on endise peaministri Julia Tõmošenko tervislik seisund äärmiselt tõsine.

Tõmošenko viibib uurimisisolaatoris ja ootab apellatsioonikohtu otsust talle määratud 7-aastase vangistuse kohta, vahendas RIA Novosti.

Endine valitsusjuht viibib trellide taga juba enam kui sada päeva ja tema tervis on viimasel ajal oluliselt halvenenud.

Karpatševa, kes külastas kinnipeetavat eile, rääkis Ukraina telekanalile Pjatõi Kanal antud intervjuus, et Tõmošenko ei suutnud ombudsmaniga suhtlemiseks voodist püsti tõusta. «Ta vajab uuringuid ja ravi väljaspool uurimisisolaatorit.»

Tõmošenko advokaat on varem rääkinud, et tema klient kannatab lülisambaprobleemide all ja ei suuda iseseisvalt ringi liikuda.

Kiievi Petšerski kohus mõistis ekspeaministri 11. oktoobril süüdi ametivolituste ületamises 2009. aasta gaasileppeid sõlmides ja karistas teda 7-aastase vangistusega. Kaitseadvokaat kaebas otsuse edasi.

Mõni aeg pärast seda sai teatavaks, et maksuamet kahtlustab Tõmošenkot erinevates maksupettustes. Nende hulgas on näiteks sissetulekute varjamine enam kui 165 miljoni dollari ulatuses, eelarvevahendite riisumine ja maksudest kõrvalehoidmine enam kui 5,8 miljoni dollari ulatuses. Tegemist on 1990ndatesse ulatuvate intsidentidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles