Soome politsei pidas Turu saarestiku operatsioonis kinni kolm inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei
Soome politsei Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP/Scanpix

Soome keskkriminaalpolitsei pidas Turu saarestikus ja Päris-Soome maakonnas korraldatud suuroperatsioonis kinni kolm inimest kahtlustatuna majanduskuritegudes. Üks neist lasti vabaks, teatas politsei pühapäeva õhtul.

Operatsiooni käigus otsiti läbi 17 kohta ja nädalavahetuse jooksul kuulati üle seitse inimest.

Peaminister Juha Sipilä ütles, et teda teavitati politsei suuroperatsioonist Turu saarestikus. Tema sõnul teavitati ka president Sauli Niinistöt.

Sipilä rõhutas samas, et operatsiooni kohta informatsiooni andmise eest vastutab keskkriminaalpolitsei, mitte poliitikud.

Läbiotsimised on seotud mitu kuud kestnud eeluurimisega, mida keskkriminaalpolitsei teostab koos maksuametiga, kirjutab rahvusringhääling Yle.

Politsei kahtlustab, et Soomes registreeritud aktsiaseltsis on pestud raha mitme miljoni euro ulatuses ning aktsiaselts maksis inimestele ümbrikupalka.

«Eeluurimises kahtlustatakse muu hulgas rasket rahapesu ja rasket maksupettust. Aktsiaseltsi omandus on teises Euroopa Liidu riigis ja üle on kuulatud rohkem kui ühe riigi kodanikke,» ütles kriminaalpolitseinik Markku Ranta-aho.

Politsei keeldub avaldamast läbiotsimiste sihtmärgiks oleva ettevõtte nime.

Kohalikud ajakirjanikud järeldasid politseinike liikumiste ja läbiotsimiste asukohtade järgi, et uurimise keskmes on ettevõte Airiston Helmi Oy. See on Vene taustaga firma, millel on kinnisvara Turu saarestikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles