Vaatlejad: Süürias on USA-juhitava koalitsiooni õhulöökides hukkunud üle 3300 inimese (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe F/A-18C Hornet hävitaja tõusmas õhku lennukikandjalt USS Harry S. Truman.
USA mereväe F/A-18C Hornet hävitaja tõusmas õhku lennukikandjalt USS Harry S. Truman. Foto: MC3 BOBBY J. SIENS / AFP / Scanpix

Süürias on USA-juhitava koalitsiooni õhulöökides saanud kokku surma üle 3300 tsiviilisiku, teatas täna Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Täpseks hukkunute arvuks nimetas vabaühendus 3331 inimest. Vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman ütles, et nende hulgas oli 826 last ning 615 naist. 

USA väidab ise, et Süürias ja Iraagis on õhurünnakute tagajärjel surma saanud 1061 tsiviilisikut. USA-juhitav koalitsioon on kinnitanud, et teeb kõik tsiviilohvrite vältimiseks.

Koalitsioon alustas Iraagis terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) sihtmärkide pommitamisega 2014. aasta augustis pärast seda, kui ISIS kuulutas välja nn kalifaadi. Esimesed USA koalitsiooni poolt juhitavad õhulöögid Süürias toimusid 2014. aasta 23. septembril.

Vaatluskeskuse raporti kohaselt suri koalitsioonivägede õhurünnakute tagajärjel president Barack Obama ametiaja jooksul 976 inimest ning praeguse riigipea Donald Trumpi vähem kui kaks aastat kestnud ametiaja jooksul on surma saanud 1856 tsiviilisikut. 

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus toetub allikatele Süürias, jälgib erinevate lennukite marsruute ning nende poolt kasutatud laskemoona, et saada aru, kes õhurünnakuid korraldab. 

Kokku on Süürias alates 2011. aastast kestnud konflikti jooksul tapetud umbes 360 000 inimest, neist kolmandiku näol oli tegu tsiviilisikutega. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles