Itaalia valitsus kiitis heaks migrantidevastase julgeolekumääruse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadipõgenikud Vahemerel.
Paadipõgenikud Vahemerel. Foto: MARCOS MORENO / AFP / Scanpix

Itaalia valitsus võttis täna vastu julgeolekumääruse, mis lihtsustab migrantide väljasaatmist ja neilt Itaalia kodakondsuse võtmist.

«Uus eelnõu on samm Itaalia turvalisemaks muutmise suunas,» ütles siseminister Matteo Salvini. Ta lisas, et määrus aitab Itaalial olla tugevam võitluses maffia ja inimsmugeldajate vastu.

Parlamendil on nüüd 60 päeva aega, et määrus seaduseks muuta. Salvini ütles, et

Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / Scanpix

määrus muudab asüülitaotluste läbivaatamise reeglid ladusamaks ja viib Itaalia kooskõlla teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega.

Täiendava kaitse staatust, mis on rahvusvahelise kaitse staatusest lühiajalisem, hakatakse andma kuue kriteeriumi alusel.

Kriteeriumiks on muu hulgas see, kui taotleja vajab pakilist meditsiiniabi või kui ta on loodusõnnetuse ohver, ütles Salvini ajakirjanikele. Itaalias viimastel aastatel asüüli taotlenud inimestest umbes veerandile on antud täiendavat kaitset, lisas minister.

Juhul, kui asüülitaotlejat peetakse sotsiaalselt ohtlikuks või mõistetakse süüdi esimese astme kuritegudes, siis tema taotlus peatatakse apellatsioonide läbivaatamise ajaks. Uimastitega seotuses või kotivargustes süüdistatavate asüülitaotlejate taotlused lükatakse aga tagasi, ütles Salvini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles