Jätk Nobeli-segadusele: vägistamises süüdistatav Arnault võeti vahi alla (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamises süüdistatav prantslasest fotograaf ja kultuuritegelane Jean-Claude Arnault täna Stockholmi kohtus. Mees võeti kuni otsuse väljakuulutamiseni vahi all.
Vägistamises süüdistatav prantslasest fotograaf ja kultuuritegelane Jean-Claude Arnault täna Stockholmi kohtus. Mees võeti kuni otsuse väljakuulutamiseni vahi all. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Stockholmi kohus otsustas täna võtta vägistamises süüdistatava, Nobeli kirjanduspreemiat välja andva Rootsi Akadeemiaga tihedalt seotud 72-aastase prantslasest fotograafi ja kultuuritegelase Jean-Claude Arnault’ vahi alla.

Täna tehti Stockholmi ringkonnakohtus kokkuvõtteid asjas, kus Arnault’ on kohtupingis süüdistatuna ühe naise vägistamises kahel korral. Kultuuritegelane ise eitab rünnakute toimepanemist.

Ringkonnakohus otsustas täna rahuldada süüdistaja palve ja võtta seni kogu protsessi jooksul vabaduses viibinud Arnault nüüd kuni otsuse langetamiseni vahi all. Prokurör nõuab Arnault’le kolmeaastast vangistust.

«Ma pole varem nõudnud tema vahistamist, sest ta on väga vastutulelikult käinud ülekuulamistel politseis ja ilmunud kohtuistungitele. Nüüd olen aga seisukohal, et olukord on terav. Nüüd ähvardab teda pikk vanglakaristus ning sellises olukorras võib väga ahvatlevana tunduda välismaale sõitmine ja karistuse kandmisest kõrvale hoidmine, kui ta peaks süüdi mõistetama,» põhjendas oma teguviisi prokurör Christina Voigt.

Tema sõnul põhineb ringkonnakohtu tänane otsus järelduse, et vähemalt ühe vägistamisjuhtumi puhul on tõendusmaterjal piisav, et pidada tõenäoliseks, et Arnault pani talle süükspandava kuriteo toime.

Ohvri esindaja Elisabeth Massi Fritz on pärast tänast otsust kindel, et kohus mõistab Arnault’ süüdi. «Ma olen kindel, et ta mõistetakse süüdi, vähemalt selles süüdistuspunktis, sest selle puhul on jõuline tõestusmaterjal,» lausus ta TT-le.

Lisaks Rootsi kodakondsusele on Arnault’l ka Prantsusmaa kodakondsus.

Tema ümber lahvatanud skandaali tulemusel otsustas Rootsi Akadeemia tänavu mitte Nobeli kirjanduspreemiat välja anda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles