Soome politsei pidas seoses rahapesujuhtumiga kinni Eesti kodaniku (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Poliisi.fi

Soome politsei taotleb kohtult luba panna eeluurimisvanglasse kaks inimest, kes peeti kinni ettevõttes Airiston Helmi Oy väidetavalt toimunud rahapesu tõttu. Teadaolevalt on üks neist Eesti kodanik.

Politsei tahab vahi alla võtta ühte firma juhatuse endist liiget ning veel ühte firmaga seotud meest. Neid kahtlustatakse rahapesus ja tõsises maksupettuses Pargase omavalitsuses. Soome keskkriminaalpolitsei teatel on üks neist Eesti ja teine Venemaa kodanik. Päris-Soome maakonna esimese astme kohus langetab vahistamist puudutava otsuse teisipäeval.

Nädalavahetusel toimus Turu saarestikus 17 kohas läbiotsimine, milles osalesid politseinikud ja teiste riigiametite esindajad.

Politsei sõnul olid kõik läbiotsimised seotud ühe aktsiaseltsi kinnisvaraga. Pealtnägijate sõnul toimusid vähemalt osa läbiotsimisi Airiston Helmi ruumides.

Kahtlustatakse, et firmas pesti raha mitme miljoni euro eest ning maksis kinnistud üles ehitanud inimestele ümbrikupalka.

«Muu hulgas arestiti dokumente ja andmesalvesteid sellises koguses, et nende läbikäimine ja uurimine kestab pikalt. Arvatavasti vähemalt järgmise kevadeni,» ütles politseinik Tomi Taskila.

Aktsiaseltsi tegemistele keskenduv eeluurimine algas pool aastat tagasi ja seda teostavad politsei ja maksuamet.

Politsei teatas täna, et kahtlusalustena on üle kuulatud neli meest ja kolm naist.

Yle andmetel on Airiston Helmi omanikega seotud ulatuslik ärivõrgustik ka Eestis, Poolas ja Itaalias.

Eesti välisministeeriumist öeldi esmaspäeva õhtul Postimehele, et seni ei ole seoses kinni peetud Eesti kodanikuga ametkonna poole pöördutud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles