Venemaa tugevdas Eesti piiril piirikontrolli (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva ja Ivangorod.
Narva ja Ivangorod. Foto: GRIM BERGLUND/TT/Scanpix

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) Peterburi ja Leningradi oblasti piirivalvevalitsus hoiatas piirikontrolli tugevdamise eest Eesti ja Soome piiril, põhjendades seda ebaseaduslike piiriületuste sagenemisega.

«Seoses sagenenud katsetega ületada ebaseaduslikult Venemaa Föderatsiooni riigipiir nii Soome kui ka Eesti Vabariigi suunal, on piirivalvevalitsuse juhtkond kehtiva seadusandluse raames rakendanud mitmeid meetmeid ebaseadusliku migratsiooni takistamiseks. Üheks selliseks meetmeks on piiritsooni suunduvate isikute ja transpordivahendite kontrolli tugevdamine, sealhulgas Leningradi oblasti Kingissepa rajoonis asuva Ivangorodi linna sissesõidul,» teatas ametkonna pressiteenistus esmaspäeval.

Ühtlasi paluvad piirivalvurid piiriületajatel juba eelnevalt dokumendid valmis seada ning võimalikesse raskustesse mõistvalt suhtuda.

Portaal 47news.ru kirjutab, et tänavu juunis suundus üheksa aafriklast mitte tagasi koju Ghanasse, vaid Soome, kus piirivalvurid nad kinni pidasid. Augustis üritas Gambia kodanik Itaalia alamat teeseldes pääseda Eestisse, kuid Vene piirivalve ei lasknud meest naaberriiki. Aga umbes kuu aega tagasi võeti rajalt maha grupp Kuuba kodanikke.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles