Saudi Araabia avab ÜRO abiga Jeemenis humanitaarkoridorid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hodeidast põgenenud Jeemeni lapsed mängimas ajutises laagris riigi põhjaosas Absis.
Hodeidast põgenenud Jeemeni lapsed mängimas ajutises laagris riigi põhjaosas Absis. Foto: ESSA AHMED / AFP / Scanpix

Saudi Araabia juhitav koalitsioon teatas, et avab Jeemenis ÜRO abiga humanitaarkoridorid kahe mässuliste kontrolli all oleva ala, Punase mere äärse sadamalinna Hodeida ja pealinna Sanaa vahel.

«Koalitsioon teeb (ÜRO humanitaarameti) OCHAga tööd Jeemenis, et luua turvalised humanitaarkoridorid, aitamaks toimetada humanitaarabi Hodeida ja Sanaa vahel,» ütles koalitsiooni kõneisik Turki al-Maliki ajakirjanikele Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyadis.

Koalitsioon soovib avada kolm eri koridori, mida mööda saaks toimetada humanitaarabi abivajajateni iga päev hommikul kella 6 ja õhtul kella 18 vahel, selgitas al-Maliki, täpsutamata, millal humanitaarkoridorid käiku võetakse.

Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide juhitav koalitsioon taasalustas eelmisel nädalal laiaulatuslikku rünnakut Hodeidale, põhjustades sellega hirmu, et humanitaarkriis riigis süveneb veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles