Pariis tahab ÜRO toetust Vene-Türgi Idlibi-leppele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian täna ÜRO peakorteris toimunud pressikonverentsil.
Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian täna ÜRO peakorteris toimunud pressikonverentsil. Foto: AMR ALFIKY / REUTERS / Scanpix

ÜRO peaks andma oma toetuse Vene-Türgi leppele, et ära hoida ulatuslik sõjaoperatsioon Süüria mässuliste viimasele tugipunktile Idlibi provintsile, ütles Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian täna.

Venemaa ja Türgi jõudsid eelmisel nädalal kokkuleppele puhvertsooni loomises ja relvarahus Idlibi ümbruses. Venemaa toetab Süüria valitsusvägesid ja Türgil on mõjuvõimu osade Süüria opositsiooni võitlejate üle.

Le Drian ütles, et see kokkulepe on hea ja sellest tasub kinni haarata hoolimata kartustest, et lepe ei pruugi toimida. Ta lisas New Yorgis enne ÜRO peaassambleed, et Pariis toetab pingutust võtta Idlibi kokkuleppe toetuseks vastu ÜRO resolutsioon.

Ministri sõnul soovib ta ka selliste tingimuste lisamist, mis seoksid Idlibi leppe pikemaajalise Süüria rahuprotsessiga.

Le Drian hoiatas, et kui Süürias rahulepet ei sõlmita, siis ähvardab Lähis-Ida igavene sõda.

Süüria presidendil Bashar al-Assadil, aga ka kõigil, kes teda toetavad, lasub vastutus töötada poliitilise lahenduse nimel, ütles Prantsuse välisminister ajakirjanikele ÜROs.

«Kui seda ei sünni, siis ähvardab meid piirkonnas liikumine igavese sõja suunas,» rõhutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles