Mattis: USA sõjavägi kohandab taktikaid Afganistanis (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis esmaspäeval koos ajakirjanikega Pentagonis.
USA kaitseminister James Mattis esmaspäeval koos ajakirjanikega Pentagonis. Foto: AFP/SCANPIX

USA-Afganistan

Kaitseminister James Mattis ütles esmaspäeval, et USA sõjavägi kohandab oma taktikaid Afganistanis vastuseks islamiliikumise Taliban üha verisematele rünnakutele julgeolekujõudude vastu.

Talibani rünnakutes hukkub kuus sadu Afganistani sõjaväelasi ja politseinikke. Päevaleht New York Times on kirjutanud, et suur langenute arv raskendab uute sõdurite värbamist Afganistani vägedesse.

"Nad on sel aastal seni kandnud suuri kaotusi," ütles Mattis USA kaitseministeeriumis ajakirjanikele. "Aga nad on jätkanud võitlust ja me kohandame taktikaid. Me toome mõnedesse piirkondadesse lisajõude." 

Analüütikute sõnul võib Afganistan üldist vägivallataset - rünnakuid sõduritele ja tsiviilelanikele - arvestades mööduda tänavu ohvriterohkeima konflikti arvestuses Süüriast.

USA president Donald Trump kuulutas mullu augustis välja uue Lõuna-Aasia strateegia, mille eesmärk on suurendada sõjalist ja diplomaatilist survet Talibanile, et islamiliikumine alustaks Kabuli keskvalitsusega rahukõnelusi 17 aastat kestnud sõja lõpetamiseks.

Julgeoleku tagamine Afganistanis on kohalike julgeolekujõudude kanda, NATO umbes 16 000 sõdurist koosnev Resolute Support keskendub Afganistani vägede väljaõppele ja toetamisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles