Türgi saatis lisavägesid Süüria Idlibi provintsi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi armeesõidukid Idlibi provintsi poole sõitmas.
Türgi armeesõidukid Idlibi provintsi poole sõitmas. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Süüriasse Idlibi provintsi saabusid täna Türgi lisaväed, teatas AFP.

Uudisteagentuuri ajakirjaniku sõnul sõitis umbes 35 armeesõidukit mööda maanteed lõunasse, möödudes pärast keskööd Saraqibi linnast. Konvoid saatsid Ankara liitlase, mittedžihadistliku relvarühmituste ühenduse Rahvuslik Vabastusrinne (NLF) mässulised, kelle kontrolli all on provintsi territoorium Türgi piiri lähistel.

Lisajõud saabusid mitmesse Türgi tugipunkti provintsis, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Alates 2017. aastast on Türgil mässuliste territooriumil 12 vaatluspositsiooni.

Vene president Vladimir Putin teatas nädala aja eest pärast kõnelusi Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğaniga, et Venemaa ja Türgi nõustusid looma 15. oktoobriks demilitariseeritud tsooni Idlibi provintsi ümber.

Kokkuleppe järgi vastutab Türgi mässuliste raskerelvastuse eemaldamise eest demilitariseeritud tsoonis 10. oktoobriks ning äärmuslaste lahkumise eest 15. oktoobriks. Kokkuleppe järgi hakkavad tsoonis patrullima Vene ja Türgi väed.

Süüria kodusõjas on alates 2011. aastast hukkunud üle 360 000 inimese, miljonid on jäänud kodutuks.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles