Soome kohus võttis Airistoni kaasusega seotud Eesti kodaniku vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei auto.
Soome politsei auto. Foto: www.poliisi.fi

Soome kohus võttis täna vahi alla ettevõtte Airiston Helmi uurimisega seotud Vene ja Eesti kodaniku, keda kahtlustatakse rahapesus ja maksupettuses. 

Päris-Soome kohus otsustas, et mehed peavad jääma trellide taha, sest neid on põhjust kahtlustada kuriteos. See tähendab, et politsei peab esitama veel süütõendeid nende pikemaajaliseks vahistamiseks.

1967. aastal sündinud Eesti kodanikust Boriss eitas kohtus talle süüks pandud kuritegusid.

«Minu klient suhtub nendesse süüdistustesse sedasi, et ta eitab osalust mis tahes kuritegelikus tegevuses. Ta pole üldse teadlik mingist kuritegelikust tegevusest, mis oleks selle kaasusega seotud. Kui selline (kuritegelik tegevus) on olemas, siis tema pole sellest teadlik. Tema seos sellega (Airiston Helmiga) on olnud üsna õhuke,» lausus tema advokaat Jukka Pasanen.

Ka Vene kodanikust mees eitab süüdistust.

«Minu klient täielikult eitab, et on osaline mingis kuritegelikus teos. Ta eitab neid süüdistusi. Tal oli väga väike roll kogu selles asjas, kõik tehtu oli täiesti seaduslik,» ütles advokaat Tuomas Sunnari pärast otsuse langetamist.

Kohtuisitung toimus kinniste uste taga.

Politsei ostis seoses rahapesukahtlusega 2007. aastal asutatud Airiston Helmi ruume läbi nädalavahetusel ning siis peeti kinni ka mõlemad täna vahistatud mehed.

Vahistatud Eesti ja Vene kodaniku kohta on seni vähe teada, kumbki neist pole olnud aktiivselt tegev Soome majanduselus.

Vahistatud Vene kodanik on sündinud 1982. aastal ning ta pole saanud Soomest maksustatavat tulu.

Eesti kodanikust mees on sündinud 1967. aastal, ta on kuulunud Airiston Helmi Oy juhatusse, kuid tema volitused seal peatusid 2016. aastal.

Tema juurest leiti mitu ettevõttega seotud telefonilepingut. 2016. aastal deklareeris Boriss Soomes 22 000 eurot maksustatavat tulu, esimest korda sai ta Soomes tulu 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles