Saksamaale viidud Pussy Rioti aktivist on taas teadvusel (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Verzilov tänavu juulis Moskva kohtus, kus talle mõisteti jalgpalli MMi finaali ajal Lužniki staadioni murule tungimise eest 15-päevane arest.
Pjotr Verzilov tänavu juulis Moskva kohtus, kus talle mõisteti jalgpalli MMi finaali ajal Lužniki staadioni murule tungimise eest 15-päevane arest. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Saksamaale toimetatud Vene protestirühmituse Pussy Riot aktivist teatas teisipäeval, et on taas teadvusel pärast arvatavat mürgitamist ning 12 päeva veetmist «mustas augus».

Pjotr Verzilov, kellel on Vene ja Kanada kodakondsus, kirjutati Moskva kliinikusse sisse septembri algul süptomitega, mille seas oli nägemiskaotus ja suunatajuhäired.

Hiljem lennutati ta Saksamaale ning viidi Berliini Charite haiglasse.

«Praegu käib suhtelise teadvuse kolmas päev -- enne seda möödus 12 päeva nagu mustas augus,» teatas Twitteris 30-aastane Verzilov.

«Veedan oma päevad võrratute mürkide sõbralikus seltskonnas. Mitte poloonium-210 ega Novitšok, vaid midagi uut ja vägevat!»

Charite arstide hinnangul võidi Verzilov mürgitada toksiiniga, mis segab närvisüsteemi talitlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles