Putini lemmiknäitleja Seagal pürgib Vene piirkonna kuberneriks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Seagal.
Steven Seagal. Foto: Viktor Drachev / Viktor Drachev/TASS/Scanpix

Märulifilmidest tuntud USA näitleja Steven Seagal teab vastust Kremli poliitilistele probleemidele Primorje krais ja selleks on tema ise, vahendab RFE/RL.

Seagal, kel on isiklikud sidemed Vene presidendi Vladimir Putiniga, sai Vene kodakondsuse 2016. aastal. Ta ütles täna Vladivostokis viibides publikule, et talle meeldiks väga olla Primorje kuberner.

Seagali teadaanne tuleb ajal, mil Primorje hiljutisi kubernerivalimisi varjutavad vastuolud ja skandaalid.

Kommunistide kubernerikandidaat Andrei Ištšenko juhtis 16. septembril aset leidnud kordusvalimiste järel kindlalt veel siis, kui loetud oli 95 protsenti häältest, kuid mõni tund hiljem teatasid valimisametnikud vastaskandidaadi, võimuerakonna Ühtne Venemaa kandidaadi, praeguse kuberneri Andrei Tarassenko võidust.

Keskvalimiskomisjon otsustas seejärel valimistulemused tühistada. Uued valimised korraldatakse detsembris.

Steven Seagal ja Vladimir Putin. 
Steven Seagal ja Vladimir Putin. Foto: ALEXEI NIKOLSKY / AFP

Piirkonna pealinnas Vladivostokis filmifestivalil viibinud Seagal ütles, et tema esivanemad pärinevad sealt. «Tahan Primorje kraid uurida, näha rohkem. Ja teie kuberneriks saada,» vahendas Interfax teda.

Uudisteagentuur ei täpsustanud, kas Seagal, kes teenis märkusega ovatsiooni, tegi nalja või mitte.

Vene välisministeerium nimetas Seagali hiljuti USA-Venemaa eriesindajaks humanitaarvaldkonnas. Ministeerium sõnas, et tegemist on tasustamata positsiooniga ja see sarnaneb ÜRO hea tahte saadiku ametikohaga. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles