Vene oligarh Roman Abramovitš jäi võimaliku julgeolekuohuna ilma Šveitsi elamisloast (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš.
Roman Abramovitš. Foto: Nigel Roddis / REUTERS/Scanpix

Šveits keeldus väljastamast Vene miljardärile Roman Abramovitšile elamisluba, sest politsei hinnangul võib ta endast kujutada ohtu riigile, vahendab BBC.

Šveitsi föderaalpolitsei palus ametnikel tema taotlus tagasi lükata, sest kahtlustatakse, et miljardär võib seotud olla rahapesuga või omada sidemeid kriminaalsete organisatsioonidega.

Chelsea jalgpalliklubi omanik Abramovitš eitab väärtegusid. Teda pole kunagi Šveitsis ega mujal mõnes väärteos süüdi mõistetud.

Väited põhinevad politsei kahtlustel, mis jõudsid lekitatud kirja kaudu ka meediasse. Abramovitš andis kirja omandanud kirjastusettevõtte Tameida kohtusse, et takistada selle avaldamist, kuid edutult.

Nüüd kirjutavad Tameida väljaanded, et Šveitsi politsei peab Abramovitši viibimist riigis võimalikuks ohuks avalikule julgeolekule ja Šveitsi mainele. Väljaannete teatel ei põhjendanud politsei oma hinnangut.

Abramovitši advokaadi Daniel Glasli sõnul oli miljardär konfidentsiaalse informatsiooni avaldamise üle äärmiselt pettunud. Advokaat lisas, et tõenäoliselt ootab kirjastajat ees laimusüüdistus.

Vene oligarh lootis oma ametliku residentsi rajada Šveitsi Alpides asuvasse kuurorti, Verbieri. Selle aasta alguses võttis ta tagasi oma Suurbritannia elamisloa pikendamise taotluse ja omandas Iisraeli kodakondsuse. Iisrael väljastab selle kõikidele juutidele ja Iisraeli passiomanikel on võimalik Suurbritanniasse reisida ilma viisata. Vene kodanikel seda võimalust ei ole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles